Infiltratie

Waterinfiltratie

Mede door klimaat veranderingen en wijzigende wet- en regelgeving zijn we meer en meer genoodzaakt om het hemelwater op eigen terrein te bergen. Als we dit water bergen in de bodem noemen wij dit infiltratie. Deze infiltratie kunnen wij compleet voor u uitvoeren. Hiervoor hebben wij verschillende oplossingen en zijn ook maatwerk oplossingen bedacht. Deze kunnen bestaan uit kunststof kratten in uw tuin, of zelfs een infiltratie onder uw terrein op basis van Drainstabiel® concept.

Drainstabiel®

Wij werken veelvoudig samen met Drainstabiel®. Dit systeem is heel duurzaam en zwaar belastbaar, zelfs voor vrachtverkeer. Drainstabiel® mag belast worden tot 160.000 kg per m².
U kunt Drainstabiel gebruiken onder uw funderingswerk of bestrating. Dit ter vervanging van het traditionele menggranulaat of gebroken puin. Zo heeft u 2 in 1: Een stabiele onderlaag voor onder uw verharding, oprit of terrein en u heeft een waterberging.
Met het Drainstabiel® concept kunt u water infiltreren en desgewenst ook het water hergebruiken, dit wordt water retentie genoemd. Door een speciale coating die Drainstabiel heeft kunt u het water zelfs hergebruiken voor het wassen van bijvoorbeeld uw auto.